Friday, May 29, 2009

ΘΕΩΡΗΤΙΚΆ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Πρέπει να κατανοήσουμε κάτι εξ αρχής έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην δομή μαθημάτων του GOMU . Το ίντερνετ αλλάζει κάθε στιγμή κάθε ώρα κάθε μέρα, εκεί που πιστεύεις ότι βρήκες η κατάκτησες κάτι σε μια στιγμή αυτό το "κάτι" μπορεί να είναι ήδη παρελθόν η παλιό για να το χρησιμοποιήσεις.Γι αυτό είναι τεράστιας σημασίας να κατανοήσουμε στα θεωρητικά μαθήματα την φιλοσοφίατου ίντερνετ και ιδιαίτερα του ίντερνετ μάρκετινγκ.
Αν κάνουμε τρόπο σκέψεις την δομή και την κεντρική ιδέα του πως κινείται όλο αυτό το τέρας πληροφορίας θα μπορούμε πολύ εύκολα να ακολουθούμε και τις αλλαγές άλλα και τις τάσεις.
Φανταστείτε λοιπόν ότι εκπαιδεύεστε για σεφ-μάγειρας,τα θεωρητικά μαθήματά θα σας μάθουν τις πρώτες βασικές ύλες,τις γεύσεις και τις ιδιότητές τους και την βασική χρήση τους.
Κάποια απο τα "φαγητά" σίγουρα είναι παραδοσιακά και δύσκολα μένουν στα αζήτητα και κάποια άλλα απλά είναι μια μόδα.
Εδώ θα μάθουμε πως θα τα αλλάζουμε ,πως θα τα γλυκαίνουμε,πως θα τα συντηρούμε,τις θερμοκρασίες που είναι στάνταρ κοκ.Ελπίζω να κατανοήσατε το πνεύμα των θεωρητικών μαθημάτων γιατί είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε ακόμα και για πράγματα που πιστεύετε ότι ξέρετε,ακόμα και μια διευκρίνηση μιας λέξεις η μιας πληροφορίας-χρήσης ενός φαινόμενου μπορεί να είναι η επόμενη μεγάλη σας ιδέα για επιτυχία.




Γενικά, Μύθοι-Αλήθειες και Παράδοξα

Το ίντερνετ δεν διαφέρει και πολύ από τον πραγματικό κόσμο στην λειτουργιά του,τουλάχιστον όχι όσων αφορά το κέρδος.
Έχει σχεδόν την ίδια δομή που έχει και κάποιος άνθρωπος στην πραγματική του ζωή και στην εργασία του.
Αν είσαι επιχειρηματίας και έχεις κάποιο η κάποια μαγαζιά-εταιρίες αυτά έχουν σίγουρα μια έδρα μια διεύθυνσή - το ίδιο συμβαίνει και στο ίντερνετ κάθε ιστοσελίδα (ανεξάρτητα αν είναι εμπορική-υπηρεσίας-ειδήσεις κοκ) έχει την δική της διεύθυνσή (domain).(εκτός από εξαιρέσεις που θα μάθουμε).
Σε πολλές περιπτώσεις , πραγματικές εργασίες -γραφεία ,καταστήματα κοκ στον πραγματικό κόσμο βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη π.χ εμπορικά κέντρα, πολυκατοικίες κοκ το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και στο ίντερνετ (sub-domain) όπου μεγαλύτεροι οργανισμοί η ιστοσελίδες παρέχουν χώρο σε συνεργάτες τους.
Έχοντας μια εργασία στον πραγματικό κόσμο χρειάζεσαι και πελάτες για να έχεις κερδοι και συνήθως αν είσαι επί το πλείστων εμπορική επιχείρηση-κατάστημα χρειάζεσαι μια διεύθυνσή όπου στον δρόμο που βρισκεσαι να έχεις την πιθανότητα να περάσουν και να σε δουν όσοι περισοτεροι γίνεται, την βιτρίνα σου η την ταμπέλα σου το λεγόμενο "πέρασμα".
Την ίδια ανάγκη έχεις και στο ίντερνετ μόνο που εδώ το "πέρασμα" το δημιουργείς μόνος σου (traffic).
Έχοντας μια εργασία στον πραγματικό κόσμο χρειάζεσαι και σίγουρα δημιουργείς συνεργάτες
υπαλλήλους , προμηθευτές,κατασκευαστές κοκ.Το ίδιο συμβαίνει και στο ίντερνετ - μόνο που εδώ πολλά μεγέθη του εξωτερικού κόσμου μειώνονται σχεδόν στο ελάχιστο εφ όσων η χρήση της τεχνολογίας βοηθάει πάρα πολύ.
Δηλαδή στο ίντερνετ μπορείς να "τρεξεις" μια επιχείρηση που στον πραγματικό κόσμο θα χρειαζόσουν αρκετούς ανθρώπους να συμμετέχουν.
Στον πραγματικό κόσμο χρειάζεσαι διαφήμιση για να σε μάθει ο πολύς κόσμος , το ίδιο και στο ίντερνετ άλλα οχι αναγκαία η τουλάχιστον όχι με πληρωμή.
Στον πραγματικό κόσμο χρειάζεσαι ένα προϊόν η έστω κάτι που γνωρίζεις και μπορείς να προσφέρεις σαν υπηρεσία η σαν γνώση - το ίδιο και στο ίντερνετ αλλά όχι μόνο γιατί στο ίντερνετ μπορείς να κάνεις και μια εργασία που δεν την γνωρίζεις καθόλου η μπορείς να πουλήσεις χωρίς να έχεις το προϊόν η να πουλήσεις γνώση ως δική σου που έχεις αγοράσει από κάποιον άλλον κοκ για χιλιάδες ακόμα πράγματα που στον πραγματικό κόσμο δεν μπορείς να κάνεις.
Στον πραγματικό κόσμο ένας από τους κανόνες επιτυχίας είναι η εξειδίκευση δηλαδή δεν ει ναι θεμιτό να είσαι αλευρέμπορος και ταυτόχρονα να πουλάς και ιατρικά μηχανήματα, δεν θα σου βγει λένε οι παλιοί η ότι χάνεις δύναμη διαιρούμενος τον εαυτό σου σε δυο η τρεις ασχολίες.
Από την άλλη το ίντερνετ αν κατανοήσεις και κάνεις κτήμα σου τον "τρόπο" δεν υπάρχει όριο ούτε με τι ούτε με πόσο ούτε με πότε ασχολεισαι.
Όπως όλα τα πράγματα στον πραγματικό κόσμο χωρίζονται σε κατηγορίες και υποκατηγορίες στο θέμα το εργασιακό-επιχειρηματικό έτσι και στο ίντερνετ-μόνο που στο ίντερνετ πάρα πολλές υποκατηγορίες έχουν δημιουργήσει και νέες υποκατηγορίες που δεν υπάρχουν η τουλάχιστον είναι παντελώς άγνωστες στο ευρύ κοινό.
Αυτά και πάρα πολλά άλλα που για λόγους συντομίας δεν συνεχίζω να αναφέρω θα ασχοληθούν τα θεωρητικά μαθήματα αναλύοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια.


Σημειωση¨Η προσπάθεια δημιουργίας ενός online πανεπιστημίου δεν είναι εύκολη υπόθεση.Καθημερινά κάνουμε προσπάθειες να ολοκληρώσουμε όλο το έργο.Δεν είμαστε ακόμη σε τελειωτική μορφή άρα μπορείτε ελεύθερα να ενημερώνεστε από τα μαθήματα μας και να επικοινωνείτε μαζί μας μέχρι το gomu να ξεκινήσει της πλήρης εργασίες του.
Το gomu όταν ολοκληρώσει την ανάρτηση όλων των μαθημάτων και ξεκινήσει θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ΔΩΡΕΑΝ!


About This Blog

Το blog του GOMU θα σας δώσει όλες τις αρχικές πληροφορίες για το on line πανεπιστήμιο που θα σας διδάξει πως να κερδίζετε χρήματα από το διαδίκτυο

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP