Sunday, March 21, 2010

Φιλτράροντας τις λέξεις κλειδιά

Αυτό που μας ενδιαφέρει πιο πολύ είναι οι φράσεις κλειδιά που έχουν 3 τουλάχιστον λέξεις.Βεβαια αυτό ισχύει πιο πολύ στην ξένη αγορά που υπάρχει παρα πολύς ανταγωνισμός, για την Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα και σίγουρα θα υπάρχουν και φράσεις κλειδιά με δυο λέξεις που είναι εύκολο να πάρουμε πρώτη θέση στις σελίδες αναζητήσεις.

Το έχουμε ξαναπεί σε αλλα μαθήματα ότι όλο το σκεπτικό είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε niche με τα οποια θα μπορούμε να έχουμε free επισκεψιμότητα από τις μηχανές αναζητήσεις σαν τον google.
Άρα χρειαζόμαστε φράσεις κλειδιά που έχουν λίγο αναταγωνισμό ώστε σε λογικό χρόνο να έχουμε μπει στην πρώτη σελίδα.

Πρώτο κριτήριο λοιπόν είναι φράσεις κλειδιά με περισσότερο από δυο-τρεις λέξεις.

Δεύτερο κριτήριο είναι ο ανταγωνισμός τον διαφημιστών στην συγκεκριμένη λέξη.
Αν ο ανταγωνισμος των διαφημισεων είναι ισχυρός τότε αυτά είναι καλά νέα γιατί ξέρουμε ότι υπάρχει ζήτηση και αγορά για το προϊόν και ακόμα ότι αν θελήσουμε να κάνουμε το blog-site να βγάζει και χρήματα από την adsense θα έχουμε διαφημίσεις που θα μας δίνουν αρκετά σε κάθε klick.Τον ανταγωνισμό τον βρίσκουμε πάλι από το google adword tool πηγαίνοντας στο κουμπί Advertiser competition (θα μιλήσουμε για adsense και adwords σε παρακάτω μαθηματα).

Τρίτο κριτήριο για τις λέξεις είναι η μηνιαία αναζήτηση τους από τους χρηστες. Αυτή θα πρέπει να βρίσκετε τουλάχιστον στις 4.000 αναζητήσεις το μηνα (αν υπάρχει υψηλός ανταγωνισμος διαφημιστων).
Κανονικά ο μέσος ορος πρέπει να είναι 18.000 αναζητήσεις το μηνα αλλα με υψηλό ανταγωνισμό διαφημιστών οι 4.000 αναζητήσεις είναι πολύ καλο όριο.

Τέταρτο κριτήριο και βήμα ερευνας είναι το εξής.
κάνουμε στο google αναζήτηση γράφοντας ακριβώς αυτό: (allintitle:και την φράση κλειδί μας) ..χωρίς τις παρενθεσεις.P.x allintitle:δεξιώσεις γάμων
Εδώ πρέπει να βρούμε 10.000 και λιγότερα αποτελέσματα για να θεωρήσουμε αυτή τι φράση κλειδί καλή για να συνεχίσουμε.

Πέμπτο κριτήριο και τελευταίο είναι να εξασφαλίσουμε ότι ο ανταγωνισμός σε θέση δεν είναι υψηλότερος από 50.000.
Δηλαδή δεν θέλουμε πάνω από 50.000 "αντιπαλους" στην προσπάθεια μας να βγούμε πρώτοι στην φράση κλειδί μας.
Αυτό το ερευνούμε κάνοντας ερευνα στο google με "---" δηλαδή: για την φράση κλειδί --> δεξιώσεις γάμων κάνουμε ερευνα έτσι "δεξιώσεις γάμων" στο αποτέλεσμα δεν πρέπει να μας δίνει πάνω από 50.000 sites

Αν θέλετε να κινηθείτε στην ξένη αγορά και σας φαίνεται δύσκολο όλο αυτό μπορείτε μέχρι να συνηθίσετε την διαδικασία να πηγαίνετε σε αυτό το site http://www.seologs.com/keyword-difficulty.html για βοήθεια.

0 comments:

About This Blog

Το blog του GOMU θα σας δώσει όλες τις αρχικές πληροφορίες για το on line πανεπιστήμιο που θα σας διδάξει πως να κερδίζετε χρήματα από το διαδίκτυο

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP