Friday, June 12, 2009

Affiliate marketing-Τι ειναι?

Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους κέρδους στο διαδίκτυο είναι το Affiliate marketing.
Αυτη τη στιγμή το μεγαλύτερο ποσοστό των ιστοσελίδων που κινούνται εμπορικά η με στόχο το κέρδος στο ίντερνετ χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο, ακόμη πολλές ιστοσελίδες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα έχουν ένταξή στην δυναμική τους αυτό το σύστημα ώστε να κατορθώσουν να έχουν περισσότερη βοήθεια στο έργο τους.Το affiliate marketing δεν έχει βρει ακόμα την πρέπουσα ανταπόκριση από τους ΕΛΛΗΝΕΣ χρήστες και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων αλλά είναι σίγουρο ότι είναι θέμα χρόνου όλοι και όλες οι ιστοσελίδες να το εντάξουν στην δυναμική τους.
Όπως ανέφερα και στο άρθρο Γενικά Μύθοι-Αλήθειες και Παράδοξα που βρίσκεται στον τομέα Θεωρητικά Μαθήματα το ίντερνετ δεν διαφέρει πολύ από την πραγματική κοινωνία και τρόπους που ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ τουλάχιστον στο θέμα κέρδους και πωλήσεων.
Τα μεγάλα παιδιά του marketing λοιπόν σκαρφίστηκαν την super ιδέα να εκμεταλλευτούν την δύναμη της προτροπής αλλά ας το πάρουμε από την αρχή και με απλά λόγια.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας κάποια στιγμή εχετε ΠΡΟΤΡΕΨΕΙ έναν φίλο σας να φάει σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο που σας άρεσε η να δει μια ταινία που αγαπήσατε και πάρα πολλά άλλα της ίδιας φιλοσοφίας.Όταν το κάνατε βέβαια δεν πληρωθήκατε από αυτό το κάνατε επειδή το πιστεύατε.
Εδώ λοιπόν έρχεται και η μαγεία του Affiliate marketing για όποιον στείλετε κάπου μέσα από ένα συγκεκριμένο ling id (μια ηλεκτρονική ταυτότητα κατεύθυνσης) και αυτός ο κάποιος είτε αγοράσει είτε γραφθει (register) είτε άπλα επισκεφτεί είτε συμπληρώσει μια φόρμα και ότι γενικά έχει ανάγκη ο κάτοχος του προϊόντος η της ιστοσελίδας(ανάλογα την προσφορά κάθε καμπάνιας) σε κάποια ιστοσελίδα κερδίζετε χρήματα.
Εδώ λοιπόν πρέπει να σας βάλω σε μια αρχική κατανόηση-κανόνα του ίντερνετ τίποτα μα τίποτα που κάνετε στο ίντερνετ δεν είναι τζάμπα μπορεί για εσάς να είναι τζάμπα θεωρητικά άλλα την ίδια στιγμή κάποιος κερδίζει από αυτό που κάνετε η θα κάνατε.
Αν ήμουν δίπλα σας για μια ώρα και κάνατε οτι κάνετε κάθε μέρα στο ίντερνετ και σας έλεγα πόσα χρήματα "χαρίσατε" σε κάποιον-κάποιους χωρίς να το ξέρετε είμαι σίγουρος ότι θα εντεινόταν η προσπάθεια μάθησης σας στο GOMU.
Το Affiliate Marketing δεν έδωσε μόνο το δικαίωμα στον κάθε χρήστη να συμμετέχει σε κερδη που με καμία δύναμη δεν θα μπορούσε να έχει συμμετοχή αλλά έσπασε και τα σύνορα και την διαδικασία της απο παλια στην Ελλαδα γνωστής εργασίας του αντιπροσώπου.
Εφ όσων μπορώ να πουλήσω από μια καρφίτσα έως ένα αεροπλάνο τι ανάγκη έχω να πάρω μια αποκλειστική αντιπροσωπεία και να πληρώσω ένα τόνο χρηματα?Αν κατορθώσω να δείχνω τα προϊόντα που αντιπροσωπεύω σε πάρα πολλούς ανθρώπους που ψάχνουν για αυτά δεν είναι καλύτερα να το κάνω απο το pc μου χωρίς,σκοτούρες,αποθήκη,εταιρίες,υπαλλήλους κοκ. Ειμαι σίγουρος για την απάντησή σας αλλά τίποτα με τόσο μεγάλες προοπτικές δεν είναι εύκολο σήμερα, ναι με το affiliate marketing μπορείτε να ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ τα πάντα και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις να έχετε και την μερίδα του λέοντος, ενώ δεν είναι δικό σας το προϊόν ,ενώ δεν το κατασκευάσατε να εχετε δικαιώματα στην πώληση μέχρι και 50% συνεταιρος σε κάτι που δεν ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ π.χ δες τo site που αντιπροσωπεύω δυο καζίνο και έχω 48% από την απώλεια χρημάτων των παικτών και το μαγικό? όταν κερδίζουν δεν πληρώνω εγώ τιποτα Gambler-pro ,αλλά δεν είναι εύκολο να πουλήσεις.
Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός (λογικό αφού υπάρχουν affiliates που κερδίζουν 100αδες χιλιάδες το μήνα) χρειαζεται πολύ μελέτη,έρευνα,αφοσίωση,στρατηγική και σκληρή εργασία.

Τώρα λοιπόν πήρατε μια εικόνα από το τι είναι Affiliate Marketing βεβαία το θέμα είναι τεράστιο όσο και τεράστιο είναι το θέμα πως το κάνεις , ποιον επιλεγείς, τι δημιουργείς πως εκμεταλλεύεσαι τις καμπάνιες ,τι στρατηγική ,πως θα σε βρει ο χρήστης,σε ποιο προϊόν,που έχει λιγότερο ανταγωνισμό,πως θα τον νικήσεις,πως θα βρεις την τάση κοκ.

Εμεις ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε τον πρώτο κανόνα-μάθημα .Τίποτα στο ίντερνετ δεν είναι τζάμπα--- μπορεί για την τσέπη μας να είναι τσάμπα άλλα η χρήση μας σε κάτι έστω και η επίσκεψη μας κάπου δίνει χρήματα-- τώρα δεν θέλω να σας κάνω περίεργους και τσιγκούνηδες και όταν βλέπετε ένα ling να μην το πατάτε από κακία η από ζηλεια θέλω να σας μάθω όλο το παιχνίδι έτσι ώστε να συμμετέχετε και εσείς με τις καλύτερες προδιαγραφές,γιατί όσο καλύτεροι γίνετε εσείς τόσα περισσότερα θα κερδίσω εγώ (ΜΕΤΑστρατηγικη (αυτό το μάθημα θα αργήσει ακόμα)
Όπως και σας συμβουλεύω μιας και τα μαθήματα στο GΟΜU έχουν την φιλοσοφία της ανάπτυξης από μηδενική βάση (δηλαδή ότι εσείς που διαβάζετε αυτή την στιγμή μόλις τώρα μάθατε τι είναι το affiliate marketing) ξέρετε δεν ξέρετε τι είναι το Affiliate Marketing να μην πάρετε σβάρνα όλα τα site για να συνεργαστείτε άμεσα μαζί τους μήπως χάσετε το χρυσό δισκοπότηρο.Υπομονή και εξαντλήστε όλα τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα για το Affiliate marketing εδώ στο GOMU-blog γραφθειτε για να ξεκινησουμε και τα πρακτικα στο giatzampa.com για να μην χάσετε ούτε χρήμα ,ούτε χρόνο και πιο πάνω από όλα κάψετε μια καλή ευκαιρία ,--Το ίντερνετ δεν φεύγει μην φοβάστε,--προετοιμαστείτε
και θέληση για μάθηση.

Σημειωση¨Η προσπάθεια δημιουργίας ενός online πανεπιστημίου δεν είναι εύκολη υπόθεση.Καθημερινά κάνουμε προσπάθειες να ολοκληρώσουμε όλο το έργο.Δεν είμαστε ακόμη σε τελειωτική μορφή άρα μπορείτε ελεύθερα να ενημερώνεστε από τα μαθήματα μας και να επικοινωνείτε μαζί μας μέχρι το gomu να ξεκινήσει της πλήρης εργασίες του.
Το gomu όταν ολοκληρώσει την ανάρτηση όλων των μαθημάτων και ξεκινήσει θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ΔΩΡΕΑΝ











Reblog this post [with Zemanta]

0 comments:

About This Blog

Το blog του GOMU θα σας δώσει όλες τις αρχικές πληροφορίες για το on line πανεπιστήμιο που θα σας διδάξει πως να κερδίζετε χρήματα από το διαδίκτυο

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP