Sunday, March 21, 2010

Tι είναι το CPA. Παρουσίαση και ανάπτυξη.

CPA είναι ένα αρκτικόλεξο για το κόστος ανά δράση και αναφέρεται σε διαφιμισεις που πωλουνται με βάση ότι τα χρήματα δίνονται μόνο όταν εμφανίζεται μια ορισμένη δράση λόγω της αγγελίας. Μια αγγελία CPA θα μπορούσε να είναι μια στην οποία ένας εκδότης πληρωνει για τους ανθρώπους που χτυπούν μέσω μιας αγγελίας και υπογράφουν η βαζουν τα στοιχεια τους σε ένα ενημερωτικό δελτίο ή εισαγουν το e-mail τους για να συμμετεχουν σε έναν διαγωνισμό ή συμπληρώνουν μια φορμα για περισσότερες πληροφορίες για ένα προϊόν. Πολλοί θεωρούν τις άμεσες πωλήσεις (cost per sale) , και τις αγγελίες CPC (cost per click) επίσης μια μορφή του CPA. Αλλά το CPA αναφέρεται συνήθως στην πληρωμή για συγκεκριμενη ενεργεια απο το χρηστη. Συνηθως οι CPA αγγελιες δινονται δωρεαν προς τον χρηστη και για αυτο θεωρουντε σημερα η Ελιτ του Ιντερνετ Μαρκετινγk, αυτός είναι και λόγος που είναι αρκετά δύσκολο να σε δεχτούν σε πλατφόρμα CPA σήμερα.

Αλλα για να πάρουμε τα πράγματα από την σωστή πλευρά τους θα εξηγήσουμε πως και γιατί κάποιος μπορεί να συμμετέχει σε μια CPA πλατφόρμα.

Όσοι προσπαθούν να βγάλουν χρήματα μέσα από το internet χρησιμοποιώντας προϊόντα που δεν τους ανήκουν (affiliate marketing) συνήθως ονομάζονται publishers.
Δηλαδή αυτοί που με το κείμενο τους η τα blog-site τους θα οδηγήσουν κίνηση και πελάτες στα προϊόντα που έχουν κάνει συμφωνία να προωθήσουν.

Το affiliate marketing είναι η κεντρική ιδέα τις κίνηση προϊόντων. Μέσω τις έτερο σύστασης λοιπόν(έτσι ονομάζω το affiliate marketing στα Ελληνικά) ο καθένας έχει το δικαίωμα να προωθεί ένα η 1000αδες προϊόντα στο internet.

Το affiliate marketing όμως έχει πολλά παρακλάδια και μεθόδους και υπό προϊόντα που ένας publisher (εκδότης) μπορεί να ασχοληθεί.

Υπάρχει το e-mail marketing, προωθήσει μέσω μαζικών e-mail.

Υπάρχει το article marketing όπου μέσω κειμένων και καταχωρίσεων σε συγκεκριμένες βάσεις άρθρον προωθείς τα affiliate προϊόντα σου η το site σου.

Social marketing...το ίδιο μοτίβο

Forum marketing...το ίδιο μοτίβο

κοκ.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα είναι εύκολο να τα κανεις εφ όσον η affiliate πλατφόρμα σου σου το επιτρέπει. (η κάθε καμπανια έχει δικούς τις κανόνες)

Συνήθως λοιπόν κατά το 99% οι affiliate πλατφόρμες δέχονται όλους τους ενδιαφερομενους publishers (εκδότες) σαν συνεργάτες.Σε κάποιες περιπτώσεις μερικές affiliate πλατφόρμες έχουν λίγο πιο σκληρά κριτήρια και συνήθως στο traffic που μπορείς να τους στείλεις αλλα σε αλλα μαθήματα θα μάθουμε πως τα ξεπερνάμε όλα αυτά.

Τώρα ένα από τα παρακλάδια του affiliate marketing είναι το CPA marketing.

Σε αυτό το παρακλάδι σήμερα ανήκουν οι μεγαλύτεροι και πιο επιτυχημένοι affiliate marketers του κόσμου.Αυτό συμβαίνει γιατί το CPA (cost per action)έχει επί το πλείστον καμπάνιες δωρα η αλλιώς οι περισσότερες καμπάνιες ζητάνε από το χρηστη να κάνει μια πράξη ώστε να κερδίσει κάτι αρκετά σημαντικό..η να αγορασει το προιον που τον ενδιαφέρει πληρώνοντας μονο τα μεταφορικά η να κερδίσει μια κρουαζιέρα κοκ.(σε αλλα μαθηματα θα εξηγησουμε πως και γιατι κατι μπορει να δινετε τζαμπα)

Το CPA marketing έχει κατορθώσει να έχει τις καλύτερες καμπάνιες του internet κάνοντας ένα απλό trick. Με το να ελέγξει ποίους θα εντάξει σε συνεργασία και αν γίνετε σωστά όλη η διαδικασία τις διαφήμισης κατέφερε σήμερα να είναι ο βασιλιάς του affiliate marketing.
Είναι παρα πολύ δύσκολο σήμερα να "κλέψεις" μια
CPA πλατφόρμα γιατί έχουν επικεντρωθεί στον έλεγχο και στην ποιότητα.

Ένας διαφημιζόμενος λοιπόν γνωρίζει ότι αν θέλει να προωθήσει ένα προϊόν σωστά - γρήγορα και με άμεσα και τεραστια αποτελέσματα πρέπει να απευθυνθεί σε μια πλατφόρμα CPA.

Από την άλλη η πλατφόρμα όσο ποιο σκληρή είναι στην επιλογή του σωστού τις συνεργάτη (εκδότη) τόσο κρατα ψηλά τις αποδόσεις τις και τόσο γίνετε πιο ποιοτική στις πωλήσεις τις. Μην ξεχνάτε ότι όλα γίνονται για το traffic, είτε πουλάς μια καρφίτσα είτε ένα ελεφαντα θα χρειαστείς traffic και μάλιστα στοχοποιημένο...μια νοικοκυρά μοδίστρα για το ένα και έναν ινδο εκπαιδευτη για το άλλο.

Δεν θα αναλύσουμε άλλο τωρα το CPA αλλα στην πορεία θα εκπαιδευτούμε παρα πολύ επάνω στο αντικείμενο μην ξεχνάτε ότι το GOMU έχει δημιουργήσει την πρώτη CPA ελληνικόν συμφερόντων πλατφόρμα.

Εμείς είμαστε πολύ επιλεκτικοί με τους ξένους affiliate . Για τους έλληνες η απόφαση μας είναι να τους εκπαιδεύσουμε να φτάσουν στο ύψος τον μεγάλων ξένων affiliate.

Σε επομενο μαθημα θα σας μαθουμε πως να γινετε δεκτοι σε οποιαδηποτε CPA Η AFFILIATE πλατφορμα σας ενδιαφερει.

Παρακάτω θα σας δείξουμε δυο παραδείγματα CPA προσφοράς.















0 comments:

About This Blog

Το blog του GOMU θα σας δώσει όλες τις αρχικές πληροφορίες για το on line πανεπιστήμιο που θα σας διδάξει πως να κερδίζετε χρήματα από το διαδίκτυο

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP