Sunday, March 21, 2010

Συλλέγοντας τις σωστές λέξεις κλειδιά.




Βημα 1 Πηγαίνουμε στο google και πατάμε στην αναζήτηση "google adwords tool" η απλά πατήστε εδω!

Εδώ ξεκινάμε και βάζουμε τις λέξεις που είναι η ριζα του niche που θέλουμε να ερευνήσουμε πχ γάμος,
Η google θα μας δώσει όλα τα σχετικά κλειδιά που έχουν σχέση με το γάμο όπως και λέξεις και φράσεις που είναι κοντινές με το αντικείμενο γάμος.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρείτε λέξεις η μάλλον ρίζες από επαγγέλματα η υπηρεσίες. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να κάνετε μια αναζήτηση στα best sellers of ebay.com (ebay pulse) , amazon.com, shoping.com,clickbank.com,google trends,cj.com,terapeak.com,froogle.com,alexa.com και γενικά οποιο commercial site γνωρίζετε.

Ακόμα ένας άλλος καλός τρόπος να δείτε τι έχει ζητήσει στην αγορά είναι να διαβάσετε μερικά περιοδικά και εφημερίδες και να ανακαλύψετε διαφημίσειυ ποθ είδατε για ένα συγκεκριμένο τομέα.Αν είδατε πχ για το αντικείμενο μας που είναι ο γάμος διαφημίσεις για δεξιώσεις γάμων και αυτές ήταν οι περισσότερες από όλες τις άλλες..σημαίνει ότι αυτό το niche "δεξιώσεις γάμων" έχει ζητήσει για την αγορά που ψάχνετε (στην περιπτώσει μας την ελληνική αγορά)Άρα θα ήταν καλο να αρχίσετε να ψάχνετε στο google εργαλείο αυτή την φράση.

Ακόμα για να βρείτε και άλλες κατηγοριες καλο είναι να πάτε στο http://www.dmoz.org και να δείτε τις κατηγοριες ποίες έχουν πολλους που έχουν εγγραφτεί το ίδιο και στο http://dir.yahoo.com.

Εγώ προτιμώ προσωπικά την μέθοδο συσχετίσεις η οποια δουλεύει ως εξής πχ τωρα που γράφω σε ένα υπολογιστή---ο οποιος έχει σχέσει με windows----> τα windows έχουν σχέση και με τα παράθυρα----> τα παράθυρα με σπίτι----->το σπίτι μπορεί να έχει σχέσει με ασφάλεια---->ασφάλεια κλοπής---->αυτοκινητου---->το αυτοκίνητο έχει ρόδες--->βουλκανιζατέρ---->μηχανικός---->συστήματα τούρμπο---->παραμετροποίηση μηχανής_----> κοκ

Κανουμε λοιπον την αναζητηση και η Google θα μας βγαλει κατι σαν και αυτο...



όπως θα δείτε λοιπόν για κάθε λέξη κλειδί η google μας δίνει 10-100 λέξεις που είναι κοντινές με το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει, τις συλλέγουμε όλες σε ένα notepad με copy paste και σώνουμε το αρχείο.
Τώρα θα περάσουμε στο φιλτράρισμα αυτων τον λέξεων για να ανακαλύψουμε ποια οι ποίες κρύβουν ένα επιτυχημένο niche.

0 comments:

About This Blog

Το blog του GOMU θα σας δώσει όλες τις αρχικές πληροφορίες για το on line πανεπιστήμιο που θα σας διδάξει πως να κερδίζετε χρήματα από το διαδίκτυο

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP