Saturday, June 13, 2009

Affiliate Marketing- Το ξεκινημα 2ον Μαθημα

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι και καμπάνιες Affiliate.Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε ποιες είναι αυτές οι καμπάνιες,πως συμμετέχουμε,πως δημιουργούμε ηλεκτρονική ταυτότητα,πως δημιουργούμε το ηλεκτρονικό μας πορτοφόλι-ηλεκτρονική τράπεζα.
Το πρώτο βήμα όταν θέλουμε να ασχοληθούμε με το ίντερνετ μάρκετινγκ είναι να δημιουργήσουμε μια ηλεκτρονική τραπεζική ταυτότητα γιατί είναι ο μόνος και ασφαλέστερος τρόπος να δεχόμαστε τις προμήθειες μας από τις εταιρίες που θα συνεργαστούμε όπως είναι και αναγκαίο από τις ίδιες τις εταιρίες -δηλαδή δεν μας αφήνουν να εγγραφούμε στην καμπάνια αν δεν έχουμε προσδιορίσει με ποιο τρόπο θα μας πληρώνουν.
Μια από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές τράπεζες που χρησιμοποιώ και εγώ και ανεπιφύλακτα προτείνω είναι η paypalpaypal είναι η αποκλειστική ηλεκτρονική τράπεζα του e bay και είναι υπεύθυνη για εκατομμύρια συναλλαγές καθε μερα.



Βήμα 1. Ανοίξτε έναν επεξεργαστή κειμένου κατά προτίμησή το σημειωματάριο η το wordpad.
Αυτό το βρίσκεται εαν πάτε στο κουμπί έναρξη(start) στον υπολογιστή σας και πατήσετε την ένδειξη προγράμματα (programs) βρείτε το σημειωματάριο η το word pad και ανοίξτε το, εκεί από σήμερα θα σώνουμε όλα τα ling που θα δημιουργούμε, τις ηλεκτρονικές μας ταυτότητες όπως και τα εργαλεία που θα μας είναι χρήσιμα στο άμεσο μέλλον.
Μην αμελήσετε αυτό το απλό βήμα γιατί στην πορεία που τα μαθήματα θα γίνουν πιο πολύπλοκα και στρατηγικά θα χρειάζεστε ολη την προηγούμενη πληροφορία κάπου στημένη και έτοιμη να την χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 2. Στο επόμενο ling θα βρείτε τα πρακτικά βήματα για το πως θα δημιουργήσετε την ηλεκτρονική σας ταυτότητα .. και πως θα δημιουργήσετε την πρώτη σας ηλεκτρονική ταυτότητα ( hop ling) και την πρώτη σας ηλεκτρονική τραπεζική ταυτότητα.. ακολουθήστε πιστά της οδηγίες πατήστε εδώ

Tωρα αν ακολουθήσατε όλα τα βήματα έχετε ήδη δημιουργήσει το πρώτο affiliate ling σας με την τράπεζα σας.Δηλαδή στέλνοντας άλλους στην pay pal μέσω του ling σας (όπως κάναμε εμείς σε εσάς) η pay pal αναγνωρίζει την ταυτότητα σας και σας χρεώνει στο λογαριασμό της τον χρήστη-πελάτη ανάλογα με το πρόγραμμα της, έχετε να κερδίζετε από αυτόν το πελάτη τουλάχιστον για ένα χρόνο (στην περίπτωση τις pay pal είναι ένας χρόνος αλλά προγράμματα μπορούν να διαρκούν για πάντα και άλλα απλά για ένα μήνα)

Ο τρόπος για να στείλετε το ling σας ποικίλει από ένα απλό email ένα άρθρο που κάποιος θα ενδιαφερθεί να διαβάσει μια ανάρτηση ενός θέματος στο ιστολογιο σας συνδυασμό ολων αυτών μια διαφήμιση μια στρατηγική κοκ.

Άλλα μην βιάζεστε να αρχίσετε να στέλνετε παντού το πρώτο σας ling δεν θα σας φύγουν οι "πελάτες" συνεχίστε στην απόλυτη κατανόηση όλων των μαθημάτων για να μην "κάψετε"
ούτε πελάτες αλλά ούτε και συνδυαστικές κινήσεις που θα μάθετε σύντομα.

Τι ειδους καμπανιες υπαρχουν

Καταρχήν ας μάθουμε κάποιους όρους του affiliate marketing.Vendor η advertiser λέγεται εκείνος που διαφημίζει το προϊόν του δηλαδή αυτός που δίνει χρήματα για την καμπάνια-αυτός που έχει το προϊόν-υπηρεσία.
Affiliate η publisher λέγεται αυτός που τρέχει την καμπάνια δηλαδή αυτός που την προωθεί-εσείς δηλαδή.

Τα είδη καμπάνιας είναι αρκετά και τα πιο δημοφιλή είναι τα εξής

PPC pay per click= πληρωνεστε για κάθε επίσκεψη που θα κάνει ο χρήστης που στέλνετε στο συγκεκριμένο site.Η τιμή κυμαίνετε από πολύ χαμηλά έως και αρκετά ψηλά για αυτό οι επαγγελματίες affiliate περιμένουν να αρπάξουν ευκαιρίες σαν να βρίσκονται στο χρηματιστήριο γιατί οι υψηλες καμπάνιες αυτού του είδους δεν διαρκούν πολύ,
σπάνια θα δεις καμπάνια που δίνει 0,50 σεντς το κλικ να διαρκεί περισσότερο από λίγες μέρες.

PPS pay per sale= πληρωνεστε για κάθε πώληση που δημιουργείτε ,δηλαδή αν κάποιος χρήστης που πήγε από εσάς στην ιστοσελίδα αγοράσει κάτι εσείς παίρνετε την συμφωνημένη είτε κλειστή τιμή (δηλαδή για οτιδήποτε αγοραστεί-δημιουργηθεί-εγγραφεί κοκ από τον χρήστη εσείς παίρνετε μια τιμή φιξ) είτε μια τιμή προκαθορισμένη σε μορφή ποσοστού επί των πωλήσεων-πράξεων του χρήστη π.χ 10% σε οτι κανει τζιρο.

Pay per lead = πληρωνεστε όταν ο χρήστης σας κάνει μια προκαθορισμένη συγκεκριμένη ενέργεια π.χ να συμπληρώσει μια φόρμα η να κατεβάσει ένα πρόγραμμα κοκ.

Pay per subscriber= πληρωνεστε όταν ο χρήστης εγγραφεί στην ιστοσελίδα που τον στείλατε

Σημειωση¨Η προσπάθεια δημιουργίας ενός online πανεπιστημίου δεν είναι εύκολη υπόθεση.Καθημερινά κάνουμε προσπάθειες να ολοκληρώσουμε όλο το έργο.Δεν είμαστε ακόμη σε τελειωτική μορφή άρα μπορείτε ελεύθερα να ενημερώνεστε από τα μαθήματα μας και να επικοινωνείτε μαζί μας μέχρι το gomu να ξεκινήσει της πλήρης εργασίες του.
Το gomu όταν ολοκληρώσει την ανάρτηση όλων των μαθημάτων και ξεκινήσει θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ΔΩΡΕΑΝ!

0 comments:

About This Blog

Το blog του GOMU θα σας δώσει όλες τις αρχικές πληροφορίες για το on line πανεπιστήμιο που θα σας διδάξει πως να κερδίζετε χρήματα από το διαδίκτυο

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP